30 juni @ Zuiderpark

In de I Love Hiphop area op Parkpop is veel gezelligheid en creativiteit te vinden, maar ook een serieuze strijd!

Traditiegetrouw vindt hier de Halve finale van de grootste breakdance competitie voor de jeugd van Nederland, de Nederlandse Breaking League (NBL), plaats. Dansers uit het hele land komen tijdens de Grand Slam op Parkpop dansen. Tijdens deze Grand Slam strijden de dansers om bij de beste 8 dansers van hun categorie te komen. Deze top 8 kwalificeert zich direct voor de finales van de NBL die op 1 december in Utrecht plaatsvinden. Dit alles wordt beoordeeld door een uiterst bekwaam internationaal jurypanel die zelf al jarenlang op topniveau meedraaien in de breakdance scene.

Na de battles kan er genoten worden van optredens van Hermes Barzelini, LionL Liyagi, LA Santana, Large, Djesco en Pinas! De winnaar van Agga’s best (talenten competitie op 29 juni in theater De Vaillant) zal de muziek line up compleet maken. Het muziekprogramma is grotendeels samengesteld door GUAP en aangevuld met talenten uit de Haags Hiphop Centrum vijver.
Naast al het breakdance- en rapgeweld is er ook weer een enorme graffiti wand waarop artiesten live tijdens Parkpop een kunstwerk maken.

  • Locatie: Parkpop, I Love Hiphop area
  • Datum: zondag 30 juni
  • Tijd: 12:00 – 21:00
  • Entree: gratis